AKTUALITY A NOVINKY PRE VÁS:

Chuť nášho detstva je späť

 

Nitrianska mliekareň AGRO TAMI, a.s. sa vracia s obľúbeným  produktom, ktorý si mnohí z nás pamätajú z nášho detstva - dezert Danko.

Aj vy si pamätáte malého blond chlapčeka z Mliečnej krajiny, ktorý pričaroval tvarohovú pochúťku ? Písal sa začiatok deväťdesiatych rokov a slovenský trh sa otváral pre západné krajiny. Naši výrobcovia, ak chceli prežiť,  nemohli zaspať na vavrínoch a bolo potrebné vytvoriť super výrobok, ktorý by konkuroval ich ponuke.

„Od roku 1989 sme v našej mliekarni vyrábali čokoládovú penu AHA, preto sme mali dostupnú technológiu pre našľahané výrobky ako jediní v  Československu. Voči zahraničnej konkurencii bolo nutné postaviť výrobok, ktorý by bol lepší ako výrobky z dovozu. A to sa nám podarilo.“ spomína vtedajší riaditeľ mliekarne Ing. Bystrík Štefák.

Danko, tvarohová pena s ovocím vďaka svojej chuti spôsobila ošiaľ na trhu.

„Nestačili sme kryť požiadavky trhu. Danko dobre poznali aj susednom zahraničí. Rakúšania ho chodili kupovať do Bratislavy na celé prepravky. V tom čase bolo Danko najpredávanejší výrobok v Československu. Danko sme vyrábali postupne vo viacerých ochuteniach.  Nové ochutenie som zaraďoval do výroby na základe požiadavky  detí  v škole, do ktorej chodil môj syn a myslím, žeto bol aj dobrý nápad pre propagáciu Danka.“ dodáva pán Štefák.

A čo na to terajší obchodný riaditeľ Mgr. Juraj Korman? „Sme hrdí na to, že sa vraciame s produktom Danko. Ponúkame zákazníkom kvalitu pod značkou TAMI. Danko je vyrobený na Slovensku, zo slovenského mlieka a v slovenskej firme. Vybrali sme spotrebiteľsky najobľúbenejšie džemy – jahodu, marhuľu a čučoriedku, aby si každí mohol nájsť svojho favorita. Dizajn, ktorý sme zvolili je rovnaký ako bol pred rokmi, nakoľko sa jedná o retro návrat produktu a vážime si úspechov, ktoré Danko v minulosti dosiahol. Nedávno naša mliekareň oslávila 50 rokov na trhu a aj takto chceme s našimi zákazníkmi oslavovať. “uzatvára pán Korman.Spoločenská situácia sa od 90.rokov zmenila – na trhu je už množstvo mliečnych dezertov a skôr je problém vybrať si ten naj. Prečo by sme teda mali siahnuť po novom Dankovi teraz? Na to sme sa opýtali výrobného technológa firmy Agrotami,  Ing. Jozefa Čavojského: „ Danko je tvarohovo-jogurtový dezert s ochutením nielen vynikajúcej chuti. Jeho obsah tvarohu je až 50%, vďaka čomu je Danko zdroj bielkovín, po novom zdroj teraz tak veľmi populárnych proteínov. Špeciálna receptúra v spojení s jogurtom zabezpečí nízky podiel tukov - len 5,5g na 100g. Pre zaujímavosť sa choďte pozrieť do obchodu, koľko tukov má Váš obľúbený dezert, alebo dezert čo má rado Vaše dieťa.“

 Novému Dankovi prajeme veľa úspechov, rovnakú obľubu ako mal v minulosti a my musíme vyriešiť už len jeden problém a to, či z dezertu vyjeme najprv len bielu penu, alebo si ho stihneme aj pomiešať.