Maslo a bryndza
Tatranské maslo symbolizuje spojenie slovenskej tradície s prijemne lahodnou maslovou chuťou. Maslo sa vyrába z pasterizovanej smotany s minimálnym 82 % obsahom tuku a maximálnym 16 % obsahom vody. Viete, že maslo vyrobené z mlieka v období vegetácie má žltšiu farbu a naopak, keď sú kravy kŕmené uskladnenými krmivami je bledšie? Maslo obsahuje veľmi dôležité vitamíny rozpustné v tuku a mnohé mastné kyseliny sú esenciálne, čiže nenahraditeľné pre organizmus.
Bryndza je bohatým zdrojom kvalitných bielkovín, minerálov, hlavne vápnika, fosforu a draslíka, vitamínov a množstva užitočných mikroorganizmov a v slovenskej kuchyni je nenahraditeľná.
- 3054kJ
- 82g
- 0.5g
- 0g
- 0.7g
Výživové údaje v 100g Tatranského masla:
Energia
Tuky
Sacharidy
Z toho laktóza
Bielkoviny
Maslo

Tatranské maslo 125 g
