kniha recept bez laktózy.jpgkniha recept tvarohovy kolac.jpgkniha recept chleba so zlatom.jpgkniha recept havran polstiepok.jpgkniha recept marhulove poháre.jpgkniha recept havran.jpgkniha recept tvarozník.jpgkniha recept slany kolac so syrom.jpgkniha recept bezE, smooties.jpgkniha recept rival polievka.jpgkniha recept prominent.jpgkniha recept mana de luxe.jpgkniha recept_zivy jogurt_zmrzlina.jpgtvarohový kolác.jpgkniha recept3.jpg

 

kniha recept mana.jpg

cirónové kocky recept.jpg

kniha recept tvarohove gulky.jpg

slivkovy cheessecake.jpg

Slivkový cheesecake s posýpkou 

Ingrediencie:

Slivkový základ

  • 800 g sliviek
  • 100 ml vody
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 zarovnané lyžičky mletej škorice

Posýpka

  • 160 g Tatranského masla TAMI
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • ¼ lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky mletej škorice

Plnka

  • 300 g Smotanovej nátierky natur TAMI
  • 250 g Nitrianskeho tvarohu tučného hrudkovitého    
  • 250 ml Smotany na šľahanie 33 % TAMI
  • 100 g kryštálového cukru
  • 5 plátkov želatíny

 

Najskôr pripravíme slivkový základ. Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C. Slivky prekrojíme a vyberieme kôstky. Naukladáme ich reznou stranou na plech. Posypeme ich cukrom a škoricou a pridáme vodu. Pečieme 20 – 25 minút, kým nezmäknú. Šťavu a 12 slivkových polovičiek si odložíme a zvyšok zmixujeme na pyré. Rúru necháme zapnutú na posýpku.

Na posýpku prstami zmiešame maslo s múkou, vmiešame kypriaci prášok, cukor aj škoricu a nasypeme na veľký plech. Pečieme 10 až 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a rozdrvíme na malé kúsky. Dve tretiny nasypeme na dno formy.

Na plnku namočíme želatínu do studenej vody na 10 minút. Vo veľkej mise vymiešame Smotanovú natierku natur s tvarohom a cukrom do hladka. Smotanu dáme do vodného kúpeľa, pomaly zohrievame, keď bude smotana horúca, pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Vlažnú smotanu s rozpustenou želatínou vmiešame do vymiešaného tvarohu s nátierkou, nakoniec pridáme vyrobené slivkové pyré.

Plnku nalejeme na posýpkový základ do formy a dáme do chladničky na celú noc.  Cheesecake  zdobíme odloženými polovičkami sliviek, pokvapkáme šťavou a posypeme posýpkou.

smotanova torta.jpg

Nepečená ovocná torta 

Ingrediencie:

  • 220 ml Smotany na šľahanie 33 % TAMI
  • 6 Jogurtových dezertov gréckeho typu Natur TAMI
  • 100 ml Tatranského mlieka horského vysokopasterizovaného TAMI
  • 120 g okrúhlych piškót
  • 1 balenie červeného tortového želé
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 balík želatíny
  • 400 g sezónneho ovocia

Okrúhle piškóty poukladáme na dno tortovej formy a okolo bokov priložíme vystrihnutý papierový pásik z papiera na pečenie. Želatínu necháme napučať vo vode 10 minút, potom ju z vody vyberieme a rozpustíme v horúcom mlieku. Mlieko, jogurt a práškový cukor privedieme do bodu varu, pomiešame, aby sa cukor rozpustil, primiešame želatínu rozpustenú v mlieku. Pripravenú zmes nalejeme do formy na pripravené piškóty. Uložíme do chladničky stuhnúť, minimálne na dve hodiny, ale najlepšie na noc. Po vybratí kladieme na povrch sezónne ovocie, natrieme rozpusteným tortovým želé podľa návodu a necháme ešte stuhnúť. Pred podávaním odstránime z bokov papierový pásik a ozdobíme šľahačkou.

 

dolky.jpg

Dolky z jogurtu

Ingrediencie

2 biele jogurty TAMI (300 ml), 1 vajíčko, 8 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička sódy bikarbóny, džem, 1 bielok, 1 lyžica práškového cukru

Postup prípravy

Jogurty s vajíčkom dobre vymiešame. Pridáme vanilkový cukor a múku so sódou bikarbónou a ešte raz spolu vyšľaháme. Na dolkovej panvici postupne z obidvoch strán na miernom ohni pečieme dolky a ukladáme ich na teplé miesto. Dolky po dve spojíme džemom. Prípadne podávame samostatne posypané práškovým cukrom, alebo ozdobíme šľahačkou a jahôdkami. Chutia podávané mliekom.

sisky.jpg

Šišky z tvarohu

Ingrediencie

20 dkg múky, 4 vajcia, 1 balíček vanilkového cukru, 1 Nitriansky tvaroh, 1 prášok do pečiva, 1 čajová lyžička práškového cukru

Postup prípravy

Všetky suroviny zmiešame. Zo zmesi vykrajujeme čajovou lyžičkou malé šišky a smažíme ich v oleji. Hneď po upražení ich pocukrujeme. Je to veľmi jednoduchý a obľúbený recept mojich malých maškrtníkov.

tiramisu2.JPG

Domáca tiramisu torta

Ingrediencie

1 smotanová nátierka Tami, 2 šľahačkové smotany Tami, 1 tvaroh Tami, 6 polievkových lyžíc práškového cukru, 2 stužovače šľahačky, 1 väčší balíček piškôt, káva

Postup prípravy

Jednu smotanu vyšľaháme tvarohom, 3 lyžicami práškového cukru a 1 stužovačom. Druhú smotanu vyšľaháme so smotanovou nátierkou, 3 lyžicami práškového cukru a 1 stužovačom. Uvaríme si čiernu kávu, po vychladnutí do nej pridáme cca 2-3 lyžice rumu ( podľa chuti). Na dno tortovej formy si poukladáme piškóty namáčané v káve s rumom, na ne dáme tvarohovú plnku. Ďalšia vrstva sú znovu piškóty namočené v káve s rumom. Posledná vrstva je plnka zo smotanovej nátierky

babovka.jpg

Bábovka

Ingrediencie

350 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 500 ml Nitrianskej zakysanky, 1 dl oleja, 2 čajové lyžičky sódy bicarbony, štipka soli, kakao

Postup prípravy

Všetky suroviny zmiešame. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice pridáme kakao a vylejeme do formy. Pomaly upečieme vo vyhriatej rúre, upečené vyklopíme. Vychladnuté polejeme čokoládovou polevou, alebo pocukrujeme.

tvarohova natierka.jpg

Tvarohová nátierka

Ingrediencie:

400 g Nitrianskeho mäkkého tvarohu(2 balenia), 80 g masla TAMI, 1 dl Nitrianskej kyslej smotany 16%, 50 g cibule, pažítka, mletá červená paprika, soľ

Postup prípravy:

Tvaroh prelisujte, dobre rozmiešajte, pridajte soľ, smotanu, nadrobno pokrájanú šunku, posekanú pažítku a všetko ešte raz dobre premiešajte. Podávajte s celozrnným chlebom a mliekom.